Ζελένσκι δίνει Μητσοτάκη για μυστική διπλωματία! – Ανακοίνωσε συμφωνίες μέσω social

Επίσπευση των διαδικασιών για την υπογραφή Συμφωνίας Ασφαλείας μεταξύ του Ουκρανίας και της Ελλάδας ανακοίνωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο X, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δικό του μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απέφυγε να σχολιάσει την προαναγγελία υπογραφής Συμφώνου Ασφαλείας που ανακοινώθηκε από τον Ζελένσκι.

Όπως έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος σε μήνυμά του στο X, η Ουκρανία επιταχύνει τις διαδικασίες για την υπογραφή διμερούς Συμφωνίας Ασφαλείας με την Ελλάδα, επί τη βάσει της Διακήρυξης των G7, όπως αυτή σχηματοποιήθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Η  ανακοίνωση του Ουκρανού προέδρου για το Διμερές Σύμφωνο Ασφαλείας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, φαίνεται πως εμπλέκει τη χώρα στον πόλεμο της Ουκρανίας ακόμη περισσότερο.

Για ακόμη μια φορά οι Έλληνες πολίτες ενημερώνονται μέσω Ουκρανίας για τις συμφωνίες της Ελληνικής Κυβέρνησης.  Στο σχετικό του μήνυμα στο Twitter, ο Ζελένσκι αναφέρθηκε εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό, καθώς και τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Ουκρανίας, «ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνας μας».

«Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης μπόρεσε να δει από πρώτο χέρι τη σημασία της αξιόπιστης προστασίας του ουρανού μας» τόνισε ο Ζελένσκι.

Την ίδια ώρα με το δικό του μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός απέφυγε να σχολιάσει την προαναγγελία υπογραφής Συμφώνου Ασφαλείας μεταξύ της χώρας μας και της Ουκρανίας, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο μήνυμα του Ζελένσκι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία».

Συμπλήρωσε, επίσης, πως η επίσκεψή του στην Οδησσό, τόνισε ακόμα περισσότερο την «επείγουσα ανάγκη να αυξήσουμε τη βοήθειά μας». «Χαίρομαι που βλέπω την Ουκρανία να σημειώνει σταθερή πρόοδο προς την ένταξη στην ΕΕ», κατέληξε ο πρωθυπουργός.


Πού στοχεύουν τα διμερή σύμφωνα ασφαλείας

«Ο σκοπός των διμερών συμφώνων είναι να υπάρχει κάποιο είδος προσωρινής υποστήριξης καθώς η προσπάθεια του Κιέβου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ καθυστερεί και να διασφαλιστεί ότι οι ηγέτες της Ουκρανίας θα συνεχίσουν να αισθάνονται ότι «θα έχουν μακροπρόθεσμη υποστήριξη από διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ», υποστηρίζει ο Mikael Valtersson, πρώην αξιωματικός των σουηδικών ενόπλων δυνάμεων και επιτελάρχης του Σουηδικού Δημοκρατικού Κόμματος.

Κυβερνητικές πηγές: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε και τη σιωπή Μητσοτάκη, κυβερνητικές πηγές σχολίασας πως «δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού».

Όπως διευκρινίζουν «η συμφωνία, για την οποία μιλά ο Ουκρανός πρόεδρος στην ανάρτησή του, είναι η στραηγική συμφωνία που καλούνται να συνομολογήσουν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ για την ένταξη της Ουκρανίας» η οποία όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά «δεν είναι καν έτοιμη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί